Eldre ut på middag og konsert med Amund Enger

Halldis Moren Vesaas - tonesatt

søndag 7. november 2021
kl. 14:00
Frivilligsentralen
Gratis

Inngang

Påmelding innen 4. november til Alvdal Frivilligsentral
tlf. 908 92 517

Dørene åpner kl. 13:30

Middag kl. 14
Konsert kl. 15

I 2019 ga Amund Enger ut albumet, «Halldis» der han har tonesatte poesi av Halldis Moren Vesaas. Høsten 2021 tar han med seg plata ut på turne for aller første gang.

Amunds første møte med Halldis Moren Vesaas var sommeren 1976 da han tok mot til seg og oppsøkte henne i hennes hjem på Midtbø. Moren Vesaas ønsket ham velkommen og etter en kort ordveksling spilte Amund en sang han hadde laget til et av hennes dikt. Etter fremføringen ble det først stille – så ba hun ham synge den enda en gang. Så kom reaksjonen.

Da de møttes tilfeldig 12 år senere måtte Amund love Moren Vesaas og en dag gi ut sangen «Voggesang for ein bytting». I ettertid har Amund Enger satt melodi till flere av diktene til Moren Vesaas som «Ord over grind» og «Einsamflygar» og på innspillingen har han med seg Tuva Syvertsen, gjesteartist, Gjermund Silset, bass, Andreas Ulvo,piano, Geir Sundstøl, gitar og Rune Arnesen, trommer.

Amund Enger har vært en aktiv sanger og låtskriver siden debuten i 1972 på «Hyland Hörna», NRK. Han er kanskje mest kjent for sangen «Himmel på jord» (A.Enger./ J.V.Johannsen), utgitt med blant andre Kurt Nilsen og Maria Arredondo. Ved siden av å være en aktiv låtskriver/artist med en rekke egne utgivelser, har han hatt roller i musikaloppsetninger som Les Miserables og Sommer i Tyrol, og har også bidratt som sanger på flere, norske plateutgivelser, tegnefilmer og TV-produksjoner.

Adresse

Skulbakken 25
2560 Alvdal

Del

Share on facebook
Share on email
Share on print