Hvem drepte Gudmund Stenersen?

Historien om Stenersen-saken med journalist og forfatter Øyvind Bæk

torsdag 24. mars 2022
kl. 19:00
Alvdal bibliotek
Gratis

Torsdag 24. mars, kl. 19.00 får Alvdal folkebibliotek besøk av journalist Øyvind Bæk, forfatteren av Historien om Stenersen-saken (2020).

Da vil han ta oss med inn i sitt mangeårige arbeid med saken. Han skal fortelle om boken og gi oss innblikk i hvordan de har jobbet med å løse gåten.

Det er gratis inngang og det blir mulighet for å kjøpe seg en kaffekopp.

 

Historien om Stenersen-saken handler om en av etterkrigstidens mest omfattende kriminal-etterforskninger. Drosjeeier Gudmund Stenersen forsvant sporløst fra sitt hjem på Hornset i Ytre Rendal, torsdag den 13. juli 1972. Han skrev på en lapp, som han la på kjøkkenbordet, at han hadde fått en tur med passasjerer til Storfjord på Møre. Saken er blitt tonet ned, så tatt opp igjen en rekke ganger. Både Kripos, flere politikamre og lensmannskontor over store deler av landet har deltatt for å finne løsningen på mysteriet «Stenersen-saken.» Tusenvis av tips har kommet inn, og både Åsted Norge og NRK har hatt saken i sine sendinger. En rekke aviser i hele landet har fulgt med på etterforskningen. En dømt drapsmann har tre ganger tilstått å ha drept Stenersen, og flere andre har også sagt at de har vært med på å ta livet av drosjeeieren. Den 13. juli i 1997 ble saken foreldet, og henlagt av politiet. I to år har Gudmund Stenersens sønn Sæmund og tidligere NRK-redaktør Øyvind Bæk arbeidet sammen for om mulig å finne løsningen på mysteriet. Her kan du lese hva de har kommet fram til.

Forfatteren Øyvind Bæk har jobbet i medier i mange år. Først som avisjournalist i Østlendingen og Samhold/Velgeren. I de to siste årene i Samhold Velgeren, var han redaktør. I 1973 begynte han i NRK, der han var i mer enn 40 år, som journalist, redaksjonssjef og redaktør. Han arbeidet både i Hedmark/Oppland og på Marienlyst. Etter OL på Lillehammer ble han ansatt som nyhetsredaktør i TVNorge, der han også var administrasjonssjef. I 1998 gikk han tilbake til NRK som redaktør i NRK Hedmark. Øyvind har fulgt Stenersen-saken helt fra 1972. I 1986 laget han sammen med en kollega radiodokumentarer om saken. Han samarbeidet også med Åsted Norge, da de hadde saken oppe i 2017 og 2018. Han er nå pensjonist, og bosatt i Varaholla i Trysil. Sæmund Stenersen og forfatteren har samarbeidet i to år for å løse gåten «Stenersen-saken.»

Adresse

Gjelen 3
2560 Alvdal

Del

Share on facebook
Share on email
Share on print
Arrangør: Alvdal folkebibliotek