rallytron.no

(AVLYST) Rally Tron 2021

NORGES SVAR PÅ PIKES PEAK

fredag 8. oktober 2021
kl. 10:00
Alvdal (rundt omkring)

Rally Tron er avlyst pga. for få påmeldte førere.

Rally Tron kjøres i år fredag 8. og lørdag 9. oktober på kjente, krevende og publikumsvennlige grusveier i Alvdal og Tynset.

Gå til rallytron.no for all info.

Et billøp opp til toppen av Tronfjell i Alvdal ble påtenkt allerede på 90-tallet av Henning Isdal, profilert motorjournalist og aktiv utøver i rally og racing. I 2014 ble det produsert en film for TV-visning på Viasat, der rallyføreren Pekka Lundefaret kjørte opp Tronveien med sin Rallytaxi. Bak denne filmen sto produksjonsselskapet TV Media Produksjon i samarbeid med Tronveien eier Jan Inge Gjermundshaug.

I 2015 tok Team Il Tempo kontakt med Jan Inge Gjermundshaug med en plan om å arrangere et bilsportarrangement med kjøring opp til toppen av Tron. Vi fikk klarsignal til å starte et slikt prosjekt, og landet på navnet Rally Tron, et billøp i Kjell Aukrusts ånd.

ET UNIKT ARRANGEMENT

Visjonen rundt dette arrangementet er å skape noe unikt, ikke bare i norsk bilsport, men også i europeisk sammenheng. Vi sammenligner oss med det legendariske bakkeløpet «Pikes Peak» USA, som også har en trasé til toppen av et fjell.

Ambisjonen er at løpet skal samle noen av de aller beste norske rallyutøverne til en helt spesiell konkurranse. Norge er til tross for bare fem millioner innbyggere faktisk en stormakt i internasjonal rallysport. Vi fikk som kjent VM-gull i rally i 2003 ved Petter Solberg, og norske førere har etter den gang oppnådde utallige topp-plasseringer i VM, EM og andre internasjonale løp. I 2019 er Andreas Mikkelsen, Mads Østberg og Ole Chr. Veiby med i VM-sirkuset, og det jobbes med å få noen av disse til Tronfjell. Andre aktuelle deltakere er Henning Solberg og Anders Grøndal (med 14 NM-gull tidenes mestvinnende i norsk bilsport). Det er også et håp om å få deltakelse fra andre land, som ønsker å ta del i dette unike arrangementet.

 

Adresse

2560 Alvdal

Del